Γνώρισε τη fuelBinazi

Γνώρισε τη fuelBinazi

Η ΕΤΑΙΡΙΑ
H fuelBinazi μετά από 45 και πλέον χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει να κατέχει σημαντική θέση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης και να εξυπηρετεί εκατοντάδες νοικοκυριά με συνέπεια και υπευθυνότητα.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις , με ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών της Singular Logic και πιστοποιημένη ογκομέτρηση δεξαμενών της Μetricon αποδεικνύουν την άρτια οργάνωση και τον πλήρη εξοπλισμό της εταιρίας. Αποθήκες 200.000 λίτρων μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών της, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
H fuelBinazi ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την πώληση πετρελαίου θέρμανσης σε:
  πελάτες λιανικής (πολυκατοικίες, μονοκατοικίες)
  πελάτες χονδρικής (μεταπωλητές πετρελαίου, ξενοδοχεία, σχολεία, μεγάλες επιχειρήσεις).

ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Καθημερινοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα του προϊόντος της. Εγγύηση αποτελούν οι επώνυμες προμηθεύτριες εταιρίες πετρελαιοειδών (ΕΚΟ, SHELL, AVIN, JETOIL, CYCLON).

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
Ιδιόκτητο Δ.Χ βυτιοφόρο χωρητικότητας 42000 λίτρων εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες της εταιρίας, περιορίζοντας το κόστος μεταφοράς από και προς τα διυλιστήρια. Ιδιόκτητα βυτιοφόρα μικρής και μεγάλης χωρητικότητας και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών της σε κάθε σημείο της πόλης και των ανατολικών προαστίων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό είναι πρόθυμο να εξυπηρετήσει και να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο γραφείο για οτιδήποτε σας απασχολεί αλλά και να ενημερωθείτε ή να υποβάλλεται ηλεκτρονικά το αίτημα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Η παράδοση του πετρελαίου γίνεται άμεσα, γρήγορα, με απόλυτη συνέπεια, ακρίβεια και χωρίς καθυστερήσεις. Απόδειξη, η εμπιστοσύνη και η προτίμηση των πελατών της.

ΤΙΜΕΣ
Η μακροχρόνια θέση της εταιρίας στην αγορά αλλά και η μη δέσμευση της με αποκλειστικές συμβάσεις και συνεργασίες, της δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες τιμές.

Συμβουλές για σωστή παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης

Παραλαβή Πετρελαίου Θέρμανσης

1. Υπολογίζουμε την ακριβή διάσταση της δεξαμενής

Ποσότητα (λίτρα ανά εκατοστό ύψους) = Μήκος (σε εκατ.) x Πλάτος (σε εκατ.): 1000

Παράδειγμα: Μία ορθογώνια δεξαμενή που έχει μήκος 200 εκατοστά και πλάτος 100 εκατοστά έχει 12 εκατοστά πετρέλαιο. Μετά την παραλαβή του πετρελαίου η στάθμη έχει ανέβει στα 88 εκατοστά.

Λύση:
Ποσότητα (λίτρα ανά εκατοστό ύψους) = (200 x 100) : 1000 = 20 λίτρα ανά εκατοστό. Παραλάβαμε 88 – 12 = 76 εκατοστά και κατά συνέπεια 76 x 20 = 1.520 λίτρα πετρελαίου.

2. Μετράμε τη στάθμη του πετρελαίου παρουσία του βυτιοφορέα πριν την παραλαβή (προμέτρηση), τοποθετώντας άκαμπτο μέτρο ή βέργα κατακόρυφα στον πυθμένα της δεξαμενής.

3. Παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο θέρμανσης.

4. Μετράμε τη στάθμη του πετρελαίου παρουσία του βυτιοφορέα μετά την παραλαβή (επιμέτρηση) αφού περάσουν 2-3 λεπτά ώστε να ηρεμήσει η επιφάνεια του προϊόντος.  

Προσοχή: Τα τοιχώματα των δεξαμενών πετρελαίου ενδέχεται από το βάρος του πετρελαίου να έχουν παραμορφωθεί και να παρουσιάζουν “κοιλιές”, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από όση μετράμε με την βέργα.

To πετρέλαιο που θα παραλάβουμε πρέπει να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα και να είναι διαυγές.

Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας

1.

Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία 6% περίπου, σε πετρέλαιο.

2.

Aφήστε τον θερμοστάτη σε μία σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα έτσι ώστε να μην κλείνει και ανάβει συνέχεια ο καυστήρας. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου!

3.

Προσαρμόστε τις ενδυματολογικές σας συνήθειες ανάλογα με την εποχή, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Τα ρούχα είναι η θερμομόνωση του σώματος!

4.

Απομονώστε τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται ρυθμίζοντας τον αντίστοιχο διακόπτη στα σώματα του καλοριφέρ.

5.

Κλείνετε τα εξωτερικά κουφώματα το βράδυ ή όταν φυσάει.

6.

Ανοίγετε τις κουρτίνες και τα σκίαστρα στα νότια παράθυρα για να επιτρέπετε στον ήλιο να περάσει στους εσωτερικούς χώρους.

7.

Εντοπίστε τα κουφώματα που έχουν χαραμάδες και περνά ο αέρας και αεροστεγανώστε τα. Μειώστε τις απώλειες θερμότητας και βελτιώστε τις συνθήκες θερμικής άνεσης.

8.

Κλείστε την πεταλούδα της καμινάδας του τζακιού όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

9.

Εξαερώστε περιοδικά τα καλοριφέρ. Μην τα σκεπάζετε με διάφορα αντικείμενα και μην τα χρησιμοποιείτε για στέγνωμα ρούχων.

10.

Συντηρήστε την εγκατάσταση θέρμανσης στο τέλος της περιόδου θέρμανσης δηλ. Απρίλιο και Μάιο. Έτσι βελτιώνεται η απόδοση, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμων και η ρύπανση της
ατμόσφαιρας και ο εξοπλισμός έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

11.

Μονώστε τη σκεπή, την οροφή, το λέβητα και τις εξωτερικές σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης. Αλλάξτε τα παλιά κουφώματα και βάλτε διπλά τζάμια. Όσο πιο καλά μονωμένο
είναι το σπίτι σας, τόσο καλύτερα θα «κρατάει» τη ζέστη από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

12.

Εγκαταστήστε ένα σύστημα αντιστάθμισης σε πολυκατοικίες για την αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στα καλοριφέρ, σε συνάρτηση με την εξωτερική θερμοκρασία και την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.

Γιατί να επιλέξω το πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης;

Γιατί να επιλέξω το πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης;

Πριν αποφασίσεις, ενημερώσου και αξιολόγησε όλα τα δεδομένα.

  Μην παρασύρεσαι από υπερβολικές υποσχέσεις,
ειδικά σε μη δοκιμασμένα συστήματα.
  Μη στηρίζεσαι σε φήμες και αβάσιμες πληροφορίες
για να βγάλεις συμπεράσματα.
  Ενημερώσου σωστά για τη θερμαντική ικανότητα του κάθε συστήματος.
  Έλεγξε τις τιμές και ψάξε μελλοντικές αυξήσεις.
  Επεξεργάσου τα δεδομένα ψύχραιμα και θα διαπιστώσεις ότι το πετρέλαιο θέρμανσης που γνωρίζεις καλά και σε εξυπηρετεί εδώ και τόσα χρόνια συνεχίζει να είναι η καλύτερη λύση.
 

Είναι το μόνο μέσο θέρμανσης που δίνει επιστροφή φόρου (στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών).

 

Μάθε για το επίδομα θέρμανσης

Επίδομα Θέρμανσης

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης και αφορά αγορές πετρελαίου θέρμανσης, που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου κάθε έτους.

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΤΑΧΙSnet (www.gsis.gr) ή στα ΚΕΠ μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Το σύνολο της επιδότησης για το Νομό Θεσσαλονίκης υπολογίζεται στα 0,125 ευρώ/ανά λίτρο με ανώτατο όριο τα 15 λίτρα/ανά τετραγωνικό και ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία τα 1.500 λίτρα για τον έγγαμο ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και την μονογονεϊκή οικογένεια  και 1.200 λίτρα για τον άγαμο.

Δηλαδή το επίδομα θα φτάνει έως τα 187.5 ευρώ για τον έγγαμο,τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και την μονογονεϊκή οικογένεια για 100 τμ και έως 150 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ένας έγγαμος πολίτης που πληροί τα κριτήρια χορήγησης και διαθέτει 1η  κατοικία 100τμ θα επιδοτηθεί με: 100*15 λίτρα/τετραγωνικό*0,125= 1500*0,125=187,5 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος διαθέτει οικία μεγαλύτερη των 100τμ δεν χάνει το επίδομα, αλλά επιδοτείτε μόνο για τα 100τμ.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

• Άγαμοι υπόχρεοι έως 12.000 ευρώ
• Έγγαμοι υπόχρεοι και πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης έως 20.000 ευρώ, με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο
• μονογονεϊκή οικογένεια έως 22.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο και προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

• Άγαμοι υπόχρεοι έως 100.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας
• Έγγαμοι υπόχρεοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

α) Τα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου
β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα δηλώσουν «φιλοξενούμενοι» στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του έτους 2017.
γ) τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο (2) ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο (2) αυτοκίνητα, ανεξάρτητα εάν αυτά είναι σε ακινησία.
δ) Η επαγγελματική στέγη.
ε) Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα.
στ) Οι κάτοικοι εξωτερικού.

Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα:

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 15-1-2018, η πληρωμή θα γίνει έως 15-2-2018.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από 16-1-2018 μέχρι 31-5-2018, η πληρωμή θα γίνει έως 30-6-2018.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.pdf

Πλεονεκτήματα πετρελαίου θέρμανσης

Πλεονεκτήματα πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ

(Σύνδεσμος εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών Ελλάδος):

Πλεονεκτήματα πετρελαίου θέρμανσης
• Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι ο πιο δοκιμασμένος και ασφαλής τρόπος θέρμανσης.

• Ζεσταίνει ομοιόμορφα το χώρο. Ειδικά δε με τους σημερινούς σύγχρονους ψηφιακούς θερμοστάτες, μπορείς να πετύχεις με μεγάλη ακρίβεια το ύψος της θερμοκρασίας που επιθυμείς να έχεις στο σπίτι σου.

• Έχει καλύτερη απόδοση από κάθε άλλο μέσο.

• Είναι ένα ενεργειακό προϊόν εύκολο στη χρήση.

• Δεν απαιτεί νέα και μεγάλη επένδυση, καθ’ ότι η πλειοψηφία των κατοικιών στα αστικά κέντρα διαθέτει ήδη την απαραίτητη υποδομή (η μετατροπή της υποδομής σε συστήματα με άλλο καύσιμο δεν είναι πάντα εφικτή και απαιτεί μεγάλο κόστος).

• Από ενεργειακής πλευράς, καθώς και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι πιο «φιλικό» από τα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

• Δεν απαιτεί συντήρηση άλλη, πέραν αυτής του καυστήρα μια φορά το χρόνο, η οποία αν γίνεται σωστά βοηθάει και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

• Η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης είναι πάντα απρόσκοπτη, αφού οι υποδομές αποθήκευσης και διάθεσης των επιχειρήσεων διανομής θέρμανσης υπερκαλύπτουν όλη τη χώρα.

• Ο καταναλωτής έχει δεκάδες επιλογές για να προμηθευτεί το πετρέλαιό του, π.χ. από εταιρίες, μεταπωλητές, πρατήρια, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που τον συμφέρει και του ταιριάζει.

• Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι ασφαλέστερη σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, καθώς δεν ενέχει κινδύνους, π.χ. από έκρηξη, αναθυμιάσεις κλπ.

• Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει με επιτυχία πλήθος συστημάτων, διαδικασιών και ελέγχων, με στόχο ο καταναλωτής να παραλαμβάνει σωστή ποιότητα και ποσότητα πετρελαίου.

• Είναι το μόνο μέσο θέρμανσης που δίνει επιστροφή φόρου (στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών).

Μειονεκτήματα ανταγωνιστικών καυσίμων του πετρελαίου θέρμανσης

• Η μετάβαση σε άλλο σύστημα θέρμανσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτεί επένδυση η οποία μπορεί να ξεκινάει από ένα ποσό άνω των 1.000 € και να ξεπερνάει τις 10.000 €. Για την εγκατάσταση αυτή, συχνά απαιτούνται και εκτεταμένες εργασίες μέσα στο σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος, όχληση κλπ.

• Η οποιαδήποτε μετατροπή σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (Φυσικό Αέριο, αντλίες θερμότητας, pellets, κλιματιστικά, ηλεκτρικούς λέβητες, κλπ.) απαιτεί σημαντική δαπάνη που θα πρέπει να συνυπολογισθεί στο κόστος λειτουργίας τους.

• Στα περισσότερα συστήματα ο χρόνος απόσβεσης είναι μεγαλύτερος των 5 ετών.

• Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται αρκετές μετατροπές στους χώρους θέρμανσης, ώστε να μπορέσει ο καταναλωτής να χρησιμοποιήσει άλλη μορφή θέρμανσης (πχ. αυξημένος αποθηκευτικός χώρος, καμινάδες κλπ).

• Το κάθε εναλλακτικό σύστημα απαιτεί ειδική, χρονοβόρα και
επίπονη «μεταχείριση», πχ. καθάρισμα του καυστήρα pellet ή του ενεργειακού τζακιού από τις στάχτες, μεταφορά, αποθήκευση, κλπ.

• Μερικά από αυτά τα συστήματα (κλιματιστικά, θερμάστρες, θερμοπομποί, panel υπέρυθρης θέρμανσης)ζεσταίνουν ένα συγκεκριμένο χώρο (δωμάτιο) και έτσι δε μπορούν να
συγκριθούν πραγματικά με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, όπως είναι του πετρελαίου.

• Δεν παράγουν ποιοτική θέρμανση, δηλαδή μπορεί πχ. να ξεραίνουν την ατμόσφαιρα, να παράγουν ένα θερμό ρεύμα αέρα το οποίο να είναι ενοχλητικό ή και βλαβερό για την υγεία, κλπ.

• Η καύση ξύλων ή pellets είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ατμόσφαιρα, αφού συνοδεύεται από έκλυση επιβλαβών σωματιδίων και τη δημιουργία αιθαλομίχλης, φαινόμενο το
οποίο ήδη έγινε ιδιαίτερα αισθητό αυτές τις μέρες.

• Το κόστος και οι τιμές δεν είναι εγγυημένα ή σταθερά, πχ. οι επικείμενες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καυσόξυλων, οι αυξομειώσεις στις διεθνείς τιμές του Φυσικού Αερίου, κλπ.

• Η απαίτηση του Φυσικού Αερίου να υποχρεώνει τον καταναλωτή να ξηλώσει τον καυστήρα και τη δεξαμενή πετρελαίου, του στερεί μελλοντικά την επιλογή να χρησιμοποιήσει παράλληλα και το πετρέλαιο θέρμανσης, αν κρίνει ότι τον συμφέρει.

• Στην προμήθεια Φυσικού Αερίου και ρεύματος υπάρχει ολιγοπωλειακή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός για καλύτερες τιμές, ενώ για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με την προμήθεια της πρώτης ύλης (πχ. μη διαθεσιμότητα
λόγω βλάβης, λόγω διεθνών συγκυριών, κλπ), ο καταναλωτής δεν έχει εναλλακτική και… παγώνει.

• Η ποιότητα της καύσιμης ύλης σε πολλά από τα εναλλακτικά συστήματα δεν ελέγχεται, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μη γνωρίζει πραγματικά τι αγοράζει και να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία.

• Δεν είναι δοκιμασμένα στο χρόνο, δηλαδή ο καταναλωτής δεν έχει εμπειρία από πιθανά προβλήματα, δεν είναι ξεκάθαρο το πραγματικό κόστος συντήρησης, η συχνότητα βλαβών, η σταθερότητα της απόδοσης μετά από μερικά χρόνια, κλπ.

Ο ΣΕΕΠΕ καλεί τους καταναλωτές να επωφεληθούν από το επίδομα θέρμανσης και να ενημερωθούν σχετικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ

https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm

ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ.